blog

Van zaaien tot oogsten: knoflook

Knoflook (Allium sativum) is al eeuwenlang een waardevol bolgewas dat wereldwijd wordt gewaardeerd vanwege zijn onderscheidende smaak, aromatische eigenschappen en veelzijdige toepassingen in de keuken.

Lees Meer »
nasi goreng met sugar snaps
Hoofdgerecht

Nasi goreng met sugar snaps

Nasi goreng is een echte specialiteit in Indonesië. Het betekent letterlijk gebakken (goreng) rijst (nasi). In dit geval maken we een overheerlijke versie met kip,

Lees Meer »
rabarbertaart
Nagerecht

Smeuïge rabarbertaart

Bij de start van het rabarberseizoen kijken we allemaal het meest uit naar een lekker stuk rabarbertaart. Zelf rabarbertaart maken is niet moeilijk. Met dit

Lees Meer »
tuinbonen in november
blog

Van zaaien tot oogsten: tuinboon

De tuinboon (Vicia faba) in de volksmond ook wel veldboon, labboon of Roomse boon genoemd is een plant die behoort tot de vlinderbloemenfamilie. De tuinboon

Lees Meer »
rode kool met appeltjes
Hoofdgerecht

Rode kool met appeltjes

Rodekool met worst is een echte topklassieker in vele Vlaamse keukens. Echt comfort food als het lekker koud is. Zeer lekker recept om rode kool met appeltjes

Lees Meer »