Hoe het juist begon ...

De passie voor moestuinieren werd al gezaaid toen ik nog een kleine jongen was. Mijn ouders hadden net een bouwgrond gekocht, waarop we achterin de tuin een koude tunnel hadden waarin er sla werd gekweekt. Maar de echte passie voor moestuinieren ontkiemde pas in 2012.
Een stukje afgelegen gazon van 8 vierkante meter (waar we steeds tegen op zagen om dit te maaien), twee vierkante moestuinbakken, enkele zakken potgrond en wat houtsnippers als ondergrond. Meer hadden we niet nodig voor onze eerste moestuin. We startte met enkele makkelijke groenten zoals sla, struikbonen, snijbiet, wortelen en enkele kruiden. Al snel stonden onze moestuinbakken vol en dachten we aan uitbreiding. Het seizoen nadien kwamen er dus twee halve moestuinbakken bij waaraan we een klimrek bevestigde zodat we ook in de hoogte konden kweken. Het aanbod in onze moestuin groeide uit met tomaat, erwten, bonen palmkool en pepers.

moms dads garden in 2016
Moms & Dads Garden in 2016

In 2018 besloten we om onze moestuinbakken te verwijderden en te oogsten in volle grond. Achteraf gezien was dit de echte aanzet tot wat Moms & Dads Garden nu geworden is. We begonnen al te experimenteren met ajuin, prei, pastinaak, sjalotten en vele andere groenten. We probeerde verschillende mogelijkheden van telen, alternatieve plantafstanden en zaaiperiodes uit. Tijdens de zomer van 2018 is Moms & Dads Garden ontstaan. We zouden onze moestuin uitbreiden van 8 naar 40 vierkante meter. Moms & Dads Garden zou een plek worden waar we tijdens de stressvolle momenten tot rust kunnen komen.
Omdat we geen tijd wilden verliezen begonnen we met de bouw van een vierkante bak met een hoogte van 40 cm voorzien van een deksel zodat we de bak kunnen gebruiken als koude bak. Hier zullen we voornamelijk voor- en nateelt in doen en gaan we deze bak gebruiken voor nieuwe groenten in te testen. Verder namen we een stukje van 30 vierkante meter van onze tuin in beslag voor de aanleg van onze nieuwe moestuin.

aanleg moestuin 2018
Aanleg Moms & Dads Garden 2018

2019 is het jaar geweest waarin we Moms & Dads Garden hebben getest, we hebben een bodemanalyse laten uitvoeren en maakten nog enkele functionele aanpassingen zodat onze moestuin niet enkel groenten oplevert maar ook een plaats is waar we tot rust kunnen komen.

ONZE MISSIE

Woon je nu in een appartement, in de stad of op de buiten? Wij zijn er 100% van overtuigd dat iedereen kan moestuinieren.
Buiten zijn, je eigen stukje natuur hebben, écht eten, méér veilige plekken voor de bijen, minder plastic en troep. Daar word je niet alleen gezonder van maar ook gelukkiger.
Daarom willen we zoveel mogelijk mensen aan het moestuinieren krijgen.

NOG EVEN DIT …

– Moms & Dads ligt tijdens de voormiddag in de zon, tijdens de middagzon staat 75% van de moestuin in de schaduw.
– Moms & Dads Garden bestaat uit zandgrond
– Tijdens de bodemanalyse is gebleken dat de Ph waarde van onze moestuin grond te hoog was.