Rodekool met worst is een echte topklassieker in vele Vlaamse keukens. Echt comfort food als het lekker koud is. Zeer lekker recept om rode kool met appeltjes te maken zodat iedereen aan tafel kan genieten van een lekkere kool. Het mag dan wel een erg gemakkelijk gerechtje zijn, door wat extra aandacht te besteden aan de details, krijg je een klassieker met nét dat ietsje meer.
1 | Snij de ui & rode kool fijn, stoof de ui glazig. |
---|---|
2 | Voeg de rode kool toe en laat verder aanstoven. |
3 | Voeg de tijm, laurier, suiker, honing en kruidnagel toe. Laat alles nog enkele minuten stoven. |
4 | Voeg het water toe. |
5 | Stoof alles gaar onder een deksel gedurende 45 minuten. Roer alles om de 10 minuten zodat het zeker niet kan aanbakken. |
6 | Was de appels, schil ze niet en snij deze in blokjes. Voeg samen met de balsamico azijn toe aan de rode kool. |
Tip: Een deksel is noodzakelijk om het vocht in de pan te houden. Laat alles snel afkoelen, doe je dit niet riskeer je dat de rode kool verzuurd.