rode kool met appeltjes

Ingrediënten

½ rode kool
1 grote ui
klont boter
tijm
laurier
4 klontjes suiker
100 gr honing
2,5 dl water
1 ½ appel
4 el balsamico azijn

Rode kool met appeltjes

Bereiding

Rodekool met worst is een echte topklassieker in vele Vlaamse keukens. Echt comfort food als het lekker koud is. Zeer lekker recept om rode kool met appeltjes te maken zodat iedereen aan tafel kan genieten van een lekkere kool. Het mag dan wel een erg gemakkelijk gerechtje zijn, door wat extra aandacht te besteden aan de details, krijg je een klassieker met nét dat ietsje meer.

1Snij de ui & rode kool fijn, stoof de ui glazig.
2Voeg de rode kool toe en laat verder aanstoven.
3Voeg de tijm, laurier, suiker, honing en kruidnagel toe. Laat alles nog enkele minuten stoven.
4Voeg het water toe.
5Stoof alles gaar onder een deksel gedurende 45 minuten. Roer alles om de 10 minuten zodat het zeker niet kan aanbakken.
6Was de appels, schil ze niet en snij deze in blokjes. Voeg samen met de balsamico azijn toe aan de rode kool.

Tip: Een deksel is noodzakelijk om het vocht in de pan te houden. Laat alles snel afkoelen, doe je dit niet riskeer je dat de rode kool verzuurd.

WhatsApp
Facebook
Pinterest
Email

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang onze nieuwsbrief met de nieuwste recepten en leuke moestuintips.

Ook lekker ...

zelfgemaakte pesto
Basilicum

Zelf verse pesto maken

Pesto is zo’n dip of saus die altijd beter smaakt als je ‘m lekker zelf thuis maakt. Tegenwoordig is pesto in alle geuren en kleuren

Lees meer »
rabarbertaart
Rabarber

Smeuïge rabarbertaart

Bij de start van het rabarberseizoen kijken we allemaal het meest uit naar een lekker stuk rabarbertaart. Zelf rabarbertaart maken is niet moeilijk. Met dit

Lees meer »