Bij de start van het rabarberseizoen kijken we allemaal het meest uit naar een lekker stuk rabarbertaart. Zelf rabarbertaart maken is niet moeilijk. Met dit recept maak je in een handomdraai een heerlijke smeuïge rabarbertaart.
1 | Verwarm de oven voor op 180°C. Bedek een ronde vorm met bakpapier, schik hierop het vel bladerdeeg (snij overtollige randjes af) en prik in met een vork. Bedek opnieuw met een vel bakpapier, duw goed aan, en beleg met bakparels (of rijst, droge kikkererwten of zelfs een ovenbestendige pan die er mooi in past). Dit noemen we blind bakken. Als de oven op temperatuur is, bak 10 minuten af. |
---|---|
2 | Schil de rabarberstengels, en snij in stukjes van ca. 1,5 cm. Als je graag een erg zoete taart hebt, kan je de rabarberstukjes in suiker wentelen. |
3 | Maak het beslag: meng gezeefde bloem, eitjes, amandelpoeder, suiker, room en vanille tot een homogene massa. |
4 | Als de oven klaar is, bedek de bodem van de taart met de rabarberstukjes. Overgiet met het beslag. Zet in de oven en laat ongeveer 30 minuten bakken. |