Nasi goreng is een echte specialiteit in Indonesië. Het betekent letterlijk gebakken (goreng) rijst (nasi). In dit geval maken we een overheerlijke versie met kip, sugar snaps en warmoes. Ook perfect als vegetarisch gerecht zonder de scampi’s.
1 | Kok de rijst gaar zoals aangegeven op de verpakking. |
---|---|
2 | Blacheer de sugar snaps 1 minuut in licht gezouten water. Spoel af onder koud water zodat het kookproces stopt. Snij de wortel en het wit van de prei in julienne. Snij de steeltjes van de warmoes (niet weg doen), snipper de ui, chilipeper en knoflook fijn. |
3 | Verhit de arachide- en sesamolie in een wok op een hoog vuur. Bak de scampi’s onder voortdurend roeren gaar. Schep ze uit de wok en zet even opzij. |
4 | Roerbak de ui, wortel en de steeltjes van de warmoes in de wok. Voeg na enkele minuten de prei, knoflook, chilipeper en sojasaus toe en laat deze nog even mee bakken. |
5 | Schep er de sugar snaps, de bladeren van de warmoes, sojascheuten, de kip en rijst bij en laat even mee bakken. |
6 | Klop de eieren los en schenk deze bij de wok. Roerbak het geheel tot de eieren stollen. Kruid af met peper en zout en het sap van een halve limoen. |