Zelf gekweekte augurken kun je inmaken. Leuk, lekker en handig om ze te bewaren! Met dit recept maakt u heerlijke zoete augurken met toch een beetje een zuurtje.
1 | Was de augurken en verwijder de stekeltjes. Snijd de augurken met een mandoline of mes in gelijke langwerpige stukken. |
---|---|
2 | Pel en versnipper de uien. |
3 | Doe de augurken, uien, mosterdzaad en dille in een grote kom. |
4 | Meng de suiker, het zout en de azijn in een ander kom totdat het zout en de suiker opgelost zijn. |
5 | Overgiet de augurken en uien met het suiker/azijn mengsel en laat het ongeveer 12 uur staan. |
6 | Haal de uien en augurken uit het mengsel. Kook het vocht en vul gesteriliseerde potten met augurken en uien. Voeg het kokende mengsel toe. Sluit de potten en zet deze 10 minuten op de kop. Als de pot afgekoeld en vacuüm is kan je die maximaal 6 maanden bewaren. |