zelfgemaakte passata

Ingrediënten

2 kg tomaten
2 el balsamicoazijn
2 el olijfolie

Homemade passata is lekkerder

Bereiding

Zin om meer te doen in de keuken dan kant-en-klare blikjes en potjes opendoen? Dan is dit recept geknipt voor jou! Tomaten passata is de vanzelfsprekende basis voor allerlei bereidingen met tomatensaus en heel erg makkelijk zelf klaar te maken. Het resultaat is bovendien stukken lekkerder dan wat je in de winkel koopt.

1Was de tomaten en ontkroon ze.
2Breng een grote pot met water aan de kook.
3Dompel elke tomaat een halve minuut onder in het kokende water en laat ze daarna onder koud water schrikken zodat je ze gemakkelijk kan ontvellen.
4Giet het overgrote deel van het kookwater weg tot er nog een bodem overblijft.
5Snij de tomaten in grote stukken, doe ze in de kookpot en besprenkel met een scheutje balsamicoazijn en olijfolie.
6Kook ze 20 minuten in het vocht.
7Zeef de tomaten in een passe vite en vang de saus op in een kom.
8Doe deze saus warm in de gesteriliseerde bokalen en draai de potten om tot alles afgekoeld is.
WhatsApp
Facebook
Pinterest
Email

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang onze nieuwsbrief met de nieuwste recepten en leuke moestuintips.

Ook lekker ...

rode kool met appeltjes
Rode kool

Rode kool met appeltjes

Rodekool met worst is een echte topklassieker in vele Vlaamse keukens. Echt comfort food als het lekker koud is. Zeer lekker recept om rode kool met appeltjes

Lees meer »
zelfgemaakte pesto
Basilicum

Zelf verse pesto maken

Pesto is zo’n dip of saus die altijd beter smaakt als je ‘m lekker zelf thuis maakt. Tegenwoordig is pesto in alle geuren en kleuren

Lees meer »
rabarbertaart
Rabarber

Smeuïge rabarbertaart

Bij de start van het rabarberseizoen kijken we allemaal het meest uit naar een lekker stuk rabarbertaart. Zelf rabarbertaart maken is niet moeilijk. Met dit

Lees meer »
Zilveruitjes

Je eigen ingemaakte zilveruitjes

Zilveruitjes, een typisch Nederlands product, zijn kleine uitjes die in azijn zijn ingelegd. De naam zilverui komt van de glazige vorm en de zilveren gloed

Lees meer »