zelfgemaakte passata

Ingrediënten

2 kg tomaten
2 el balsamicoazijn
2 el olijfolie

Homemade passata is lekkerder

Bereiding

Zin om meer te doen in de keuken dan kant-en-klare blikjes en potjes opendoen? Dan is dit recept geknipt voor jou! Tomaten passata is de vanzelfsprekende basis voor allerlei bereidingen met tomatensaus en heel erg makkelijk zelf klaar te maken. Het resultaat is bovendien stukken lekkerder dan wat je in de winkel koopt.

1Was de tomaten en ontkroon ze.
2Breng een grote pot met water aan de kook.
3Dompel elke tomaat een halve minuut onder in het kokende water en laat ze daarna onder koud water schrikken zodat je ze gemakkelijk kan ontvellen.
4Giet het overgrote deel van het kookwater weg tot er nog een bodem overblijft.
5Snij de tomaten in grote stukken, doe ze in de kookpot en besprenkel met een scheutje balsamicoazijn en olijfolie.
6Kook ze 20 minuten in het vocht.
7Zeef de tomaten in een passe vite en vang de saus op in een kom.
8Doe deze saus warm in de gesteriliseerde bokalen en draai de potten om tot alles afgekoeld is.
WhatsApp
Facebook
Pinterest
Email

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang onze nieuwsbrief met de nieuwste recepten en leuke moestuintips.

Ook lekker ...

zoute augurken
Augurk

Zoete augurken inmaken

Zelf gekweekte augurken kun je inmaken. Leuk, lekker en handig om ze te bewaren! Met dit recept maakt u heerlijke zoete augurken met toch een

Lees meer »
kappertjes oost-indische kers
Oost-Indische kers

Kappertjes van Oost-Indische kers

Echte kappertjes zijn de bloemknopjes van Capparis Spinosa, de kappertjesplant die in mediterrane landen als Italië, Frankrijk en Spanje groeit. Maar als er Oost-Indische kers

Lees meer »
rabarbertaart
Rabarber

Smeuïge rabarbertaart

Bij de start van het rabarberseizoen kijken we allemaal het meest uit naar een lekker stuk rabarbertaart. Zelf rabarbertaart maken is niet moeilijk. Met dit

Lees meer »