Op zoek naar een homemade drankje? Dan komt een verfrissende dorstlesser altijd wel van pas bij een zomers weertje. Slechts een paar simpele ingrediënten heb je nodig voor zelfgemaakte limonade.
1 | Pluk de blaadjes van de citroenmelisse of munt en spoel deze gronding af. |
---|---|
2 | Zet een pot met water op het vuur, van zodra het water kookt voeg je de blaadjes munt of citroenmelisse toe. Zet het vuur af en laat de blaadjes voor 24h trekken. |
3 | Filter het water na 24h in een schone pot en voeg hier de suiker aan toe. Laat dit tot aan de kook komen en roer voldoende tot de suiker is opgelost. |
4 | Zet het vuur uit, los in een kopje warm water het citroenzuur op of pers de citroenen uit en voeg toe aan de siroop. |
5 | Vul gesteriliseerde flessen met de limonadesiroop en ze ze koel weg. |
De siroop kan je afgesloten ongeveer 3 maanden bewaren op een koele plaats, eens geopend blijft de siroop ongeveer 2 weken houdbaar. Lekker verfrissend in de zomer als limonade of verwerk de siroop in een dessert of cocktail.