Ingrediënten

500 gr zilveruitjes
500 ml witte wijnazijn
100 gr rietsuiker
2 laurierblaadjes
1 el mosterdzaadjes
1 kl gedroogde chilivlokken
1 kl zwarte peperbolletjes
1 kl zout

Je eigen ingemaakte zilveruitjes

Bereiding

Zilveruitjes, een typisch Nederlands product, zijn kleine uitjes die in azijn zijn ingelegd. De naam zilverui komt van de glazige vorm en de zilveren gloed van het uitje, dit krijgt hij van de azijn waarmee de zilveruitjes ingemaakt worden. Zilveruitjes worden vaak gebruikt als garnituur, ook zijn ze lekker in salades, soepen en stoofschotels.

Zilveruitjes zijn niet alleen lekker, maar ook gezond! Ze bevatten veel vitamines en zijn rijk aan anti-oxidanten. Onze zilveruitjes worden opgelegd in de perfecte combinatie van azijn en kruiden om een lekker fris smaakje te bekomen, met de juiste zoutige smaak. Perfect als garnituur of als aperitiefhapje met een lekker stukje kaas.

1Breng het water en de suiker aan de kook. Roer niet, wacht tot de suiker gesmolten is. Laat het niet karamelliseren!
2Breng de azijn aan de kook met de suiker, kruiden en specerijen. Laat 10 minuten op een zacht vuur pruttelen.
3Voeg de gepelde uitjes toe en laat 5 minuten mee inkoken.
4Zet gesteriliseerde glazen bokalen op een vochtige theedoek.
5Verdeel de uitjes over de bokalen. Giet het kookvocht over de uitjes. Sluit de potten meteen af en laat afkoelen. Laat de potten 3 tot 4 weken rusten op een koele, donkere plaats.

Ongeopend zijn de uitjes ongeveer 3 maanden houdbaar. Als je de pot met zilveruitjes eenmaal hebt open gemaakt bewaar je de zilveruitjes in de koelkast waar zij zeker nog enkele weken houdbaar blijven.

WhatsApp
Facebook
Pinterest
Email

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang onze nieuwsbrief met de nieuwste recepten en leuke moestuintips.

Ook lekker ...

kappertjes oost-indische kers
Oost-Indische kers

Kappertjes van Oost-Indische kers

Echte kappertjes zijn de bloemknopjes van Capparis Spinosa, de kappertjesplant die in mediterrane landen als Italië, Frankrijk en Spanje groeit. Maar als er Oost-Indische kers

Lees meer »
zelfgemaakte pesto
Basilicum

Zelf verse pesto maken

Pesto is zo’n dip of saus die altijd beter smaakt als je ‘m lekker zelf thuis maakt. Tegenwoordig is pesto in alle geuren en kleuren

Lees meer »