kappertjes oost-indische kers

Ingrediënten

25 gr zout
50 gr zaden van Oost-Indische kers
5 kruidnagels
tijm
laurier
witte wijnazijn
3 dl water

Kappertjes van Oost-Indische kers

Bereiding

Echte kappertjes zijn de bloemknopjes van Capparis Spinosa, de kappertjesplant die in mediterrane landen als Italië, Frankrijk en Spanje groeit. Maar als er Oost-Indische kers in je tuin groeit, kun je ook zelf kappertjes maken. Dit zijn dan wel nepkappertjes, maar dat maakt niks uit. Toch?

1Los het zout op in het water en voeg er de verse zaden van de Oost-Indische kers aan toe.
2Laat dit mengsel 24 uur rusten op een koele donkere plek.
3Spoel de zaden goed af en stop ze in een potje samen met de kruidnagel, jeneverbessen, tijm en laurier.
4Giet er de witte wijnazijn over tot de Oost-Indische kers onder staat.
5Sluit het potje luchtdicht af. Na ongeveer 1 maand donker en koel bewaren zijn de kappertjes klaar voor gebruik.
WhatsApp
Facebook
Pinterest
Email

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang onze nieuwsbrief met de nieuwste recepten en leuke moestuintips.

Ook lekker ...

Zilveruitjes

Je eigen ingemaakte zilveruitjes

Zilveruitjes, een typisch Nederlands product, zijn kleine uitjes die in azijn zijn ingelegd. De naam zilverui komt van de glazige vorm en de zilveren gloed

Lees meer »
zelfgemaakte pesto
Basilicum

Zelf verse pesto maken

Pesto is zo’n dip of saus die altijd beter smaakt als je ‘m lekker zelf thuis maakt. Tegenwoordig is pesto in alle geuren en kleuren

Lees meer »
rode kool met appeltjes
Rode kool

Rode kool met appeltjes

Rodekool met worst is een echte topklassieker in vele Vlaamse keukens. Echt comfort food als het lekker koud is. Zeer lekker recept om rode kool met appeltjes

Lees meer »