kappertjes oost-indische kers

Ingrediënten

25 gr zout
50 gr zaden van Oost-Indische kers
5 kruidnagels
tijm
laurier
witte wijnazijn
3 dl water

Kappertjes van Oost-Indische kers

Bereiding

Echte kappertjes zijn de bloemknopjes van Capparis Spinosa, de kappertjesplant die in mediterrane landen als Italië, Frankrijk en Spanje groeit. Maar als er Oost-Indische kers in je tuin groeit, kun je ook zelf kappertjes maken. Dit zijn dan wel nepkappertjes, maar dat maakt niks uit. Toch?

1Los het zout op in het water en voeg er de verse zaden van de Oost-Indische kers aan toe.
2Laat dit mengsel 24 uur rusten op een koele donkere plek.
3Spoel de zaden goed af en stop ze in een potje samen met de kruidnagel, jeneverbessen, tijm en laurier.
4Giet er de witte wijnazijn over tot de Oost-Indische kers onder staat.
5Sluit het potje luchtdicht af. Na ongeveer 1 maand donker en koel bewaren zijn de kappertjes klaar voor gebruik.
WhatsApp
Facebook
Pinterest
Email

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang onze nieuwsbrief met de nieuwste recepten en leuke moestuintips.

Ook lekker ...

zoute augurken
Augurk

Zoete augurken inmaken

Zelf gekweekte augurken kun je inmaken. Leuk, lekker en handig om ze te bewaren! Met dit recept maakt u heerlijke zoete augurken met toch een

Lees meer »
rabarbertaart
Rabarber

Smeuïge rabarbertaart

Bij de start van het rabarberseizoen kijken we allemaal het meest uit naar een lekker stuk rabarbertaart. Zelf rabarbertaart maken is niet moeilijk. Met dit

Lees meer »
nasi goreng met sugar snaps
Snijbiet

Nasi goreng met sugar snaps

Nasi goreng is een echte specialiteit in Indonesië. Het betekent letterlijk gebakken (goreng) rijst (nasi). In dit geval maken we een overheerlijke versie met kip,

Lees meer »