zelfgemaakte pesto

Ingrediënten

Groene pesto

60 gr basilicum
60 gr pijnboompitten
60 gr parmesaanse kaas
3 teentjes look
9 el olijfolie
pezo

Rode pesto

150 gr zongedroogde tomaten
75 gr gegrilde parika
10 gr basilicum
15 gr Parmesaanse kaas
2 teentjes look
30 gr pijnboompitten
100 ml olijfolie
pezo

Zelf verse pesto maken

Bereiding

Pesto is zo’n dip of saus die altijd beter smaakt als je ‘m lekker zelf thuis maakt. Tegenwoordig is pesto in alle geuren en kleuren te koop in de supermarkt in glazen bokalen die voor maanden lang houdbaar zijn. Maar wie al eens smulde van zelfgemaakte pesto, weet dat het goedje vers nu eenmaal duizend maal beter is.

1Rooster de pijnboompitten voor extra smaak.
2Voeg de ingrediënten toe in een blender en mix tot een fijn gemalen massa.
3Voeg de olijfolie en kruiden toe en laat draaien tot je een gladde massa bekomt.

Afgedekt kan je de pesto 1 week bewaren in de koelkast. Doe je een laagje olie op de pesto kan je deze iets langer koel bewaren. Wist je dat je pesto ook kan invriezen!

WhatsApp
Facebook
Pinterest
Email

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang onze nieuwsbrief met de nieuwste recepten en leuke moestuintips.

Ook lekker ...

rode kool met appeltjes
Rode kool

Rode kool met appeltjes

Rodekool met worst is een echte topklassieker in vele Vlaamse keukens. Echt comfort food als het lekker koud is. Zeer lekker recept om rode kool met appeltjes

Lees meer »
rabarbertaart
Rabarber

Smeuïge rabarbertaart

Bij de start van het rabarberseizoen kijken we allemaal het meest uit naar een lekker stuk rabarbertaart. Zelf rabarbertaart maken is niet moeilijk. Met dit

Lees meer »
nasi goreng met sugar snaps
Snijbiet

Nasi goreng met sugar snaps

Nasi goreng is een echte specialiteit in Indonesië. Het betekent letterlijk gebakken (goreng) rijst (nasi). In dit geval maken we een overheerlijke versie met kip,

Lees meer »