zoute augurken

Ingrediënten

1 kg verse augurken
3 kleine uien
2 theelepels gedroogde dille
450 gram suiker
2 eetlepels zout
450 ml azijn
2 eetlepels mosterdzaad

Zoete augurken inmaken

Bereiding

Zelf gekweekte augurken kun je inmaken. Leuk, lekker en handig om ze te bewaren! Met dit recept maakt u heerlijke zoete augurken met toch een beetje een zuurtje.

1Was de augurken en verwijder de stekeltjes. Snijd de augurken met een mandoline of mes in gelijke langwerpige stukken.
2Pel en versnipper de uien.
3Doe de augurken, uien, mosterdzaad en dille in een grote kom.
4Meng de suiker, het zout en de azijn in een ander kom totdat het zout en de suiker opgelost zijn.
5Overgiet de augurken en uien met het suiker/azijn mengsel en laat het ongeveer 12 uur staan.
6Haal de uien en augurken uit het mengsel. Kook het vocht en vul gesteriliseerde potten met augurken en uien. Voeg het kokende mengsel toe. Sluit de potten en zet deze 10 minuten op de kop. Als de pot afgekoeld en vacuüm is kan je die maximaal 6 maanden bewaren.
WhatsApp
Facebook
Pinterest
Email

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang onze nieuwsbrief met de nieuwste recepten en leuke moestuintips.

Ook lekker ...

kappertjes oost-indische kers
Oost-Indische kers

Kappertjes van Oost-Indische kers

Echte kappertjes zijn de bloemknopjes van Capparis Spinosa, de kappertjesplant die in mediterrane landen als Italië, Frankrijk en Spanje groeit. Maar als er Oost-Indische kers

Lees meer »
rabarbertaart
Rabarber

Smeuïge rabarbertaart

Bij de start van het rabarberseizoen kijken we allemaal het meest uit naar een lekker stuk rabarbertaart. Zelf rabarbertaart maken is niet moeilijk. Met dit

Lees meer »
Zilveruitjes

Je eigen ingemaakte zilveruitjes

Zilveruitjes, een typisch Nederlands product, zijn kleine uitjes die in azijn zijn ingelegd. De naam zilverui komt van de glazige vorm en de zilveren gloed

Lees meer »
nasi goreng met sugar snaps
Snijbiet

Nasi goreng met sugar snaps

Nasi goreng is een echte specialiteit in Indonesië. Het betekent letterlijk gebakken (goreng) rijst (nasi). In dit geval maken we een overheerlijke versie met kip,

Lees meer »