munstsiroop

Ingrediënten

Citroenmelisse siroop

50 gr citroenmelisse blaadjes
800 gr suiker
1 l water
25 gr citroenzuur of sap van 2 á 3 citroenen

Munt siroop

50 gr munt blaadjes
800 gr suiker
1 l water

Verfrissende limonade met citroenmelisse of munt

Bereiding

Op zoek naar een homemade drankje? Dan komt een verfrissende dorstlesser altijd wel van pas bij een zomers weertje. Slechts een paar simpele ingrediënten heb je nodig voor zelfgemaakte limonade.

1Pluk de blaadjes van de citroenmelisse of munt en spoel deze gronding af.
2Zet een pot met water op het vuur, van zodra het water kookt voeg je de blaadjes munt of citroenmelisse toe. Zet het vuur af en laat de blaadjes voor 24h trekken.
3Filter het water na 24h in een schone pot en voeg hier de suiker aan toe. Laat dit tot aan de kook komen en roer voldoende tot de suiker is opgelost.
4Zet het vuur uit, los in een kopje warm water het citroenzuur op of pers de citroenen uit en voeg toe aan de siroop.
5Vul gesteriliseerde flessen met de limonadesiroop en ze ze koel weg.

De siroop kan je afgesloten ongeveer 3 maanden bewaren op een koele plaats, eens geopend blijft de siroop ongeveer 2 weken houdbaar. Lekker verfrissend in de zomer als limonade of verwerk de siroop in een dessert of cocktail.

WhatsApp
Facebook
Pinterest
Email

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang onze nieuwsbrief met de nieuwste recepten en leuke moestuintips.

Ook lekker ...

nasi goreng met sugar snaps
Snijbiet

Nasi goreng met sugar snaps

Nasi goreng is een echte specialiteit in Indonesië. Het betekent letterlijk gebakken (goreng) rijst (nasi). In dit geval maken we een overheerlijke versie met kip,

Lees meer »
zoute augurken
Augurk

Zoete augurken inmaken

Zelf gekweekte augurken kun je inmaken. Leuk, lekker en handig om ze te bewaren! Met dit recept maakt u heerlijke zoete augurken met toch een

Lees meer »
Zilveruitjes

Je eigen ingemaakte zilveruitjes

Zilveruitjes, een typisch Nederlands product, zijn kleine uitjes die in azijn zijn ingelegd. De naam zilverui komt van de glazige vorm en de zilveren gloed

Lees meer »